Vad är en M3U Fil? Förklarat!

M3U står för MP3 URL. Det är ett format som huvudsakligen förknippas med ljudspellistor, men utökat med visuell information och kan användas för multimediafiler. Multimediaspelare använder M3U-filer för att köa filer för uppspelning. Det är ett av de mest använda formaten på MP3-spelare för ljudkompilering och för livestreaming, vilket är mycket populärt inom IPTV-branschen.

En M3U-fil innehåller information om media som du vill lägga till i din spellista. För IPTV-tjänster kan du lägga till data om de kanaler du vill titta på med hjälp av en textfil för att redigera och komponera filen.

Hur öppnar jag M3U-filer?

Multimedia eller till och med ljudspelare kan använda själva applikationen för att skapa spellistor med dina favoritlåtar, filmer, program eller videoklipp. De kompileras sedan till en endaM3U-fil, som också kan öppnas med vilken textredigerare som helst eftersom informationen som kompileras i filen är textbaserad. Denna information kan hittas skriven i följande syntax:

#EXTINF:-1,kanalnamn http://237.147.115.136:8080/live /användarnamn/lösenord/12345.ts

Varje kanalbeskrivning har två rader. Den första raden innehåller namnet på kanalen i spellistan och den andra raden innehåller den direkta kanaladressen på servern. Den bör också innehålla användarens användarnamn och lösenord för korrekt identifiering och kanal-ID för åtkomst.

Din spelare kommer att läsa båda raderna som motsvarar varje kanal och varje namn kommer att visas i kanallistan. En begäran skickas till den utsedda servern och spelaren skickar sedan krypterade förfrågningar till servern. De mottagna paketen kommer att konverteras till bilder på din föredragna enhet och sedan kommer den önskade kanalen att visas.

För att användaM3U-fil måste du använda multimediaspelare som stöder M3U-filtyp.

Hur man ställer in IPTV med TV-streams

TV Streams är en applikation som låter dig titta på IPTV på iOS, tvOS och macOS.

För att lägga till kanaler i appen måste du först köpa en M3U-fil. När kanalerna har importerats synkroniseras de till dina Apple-enheter och du kan titta på dem var som helst.

Relaterat