Streaming av Videor med XBMC och KODI – Vad du bör Veta!

Filmer kan streamas på tv via olika leverantörer som Netflix eller Amazon Prime Video. För videor på den lokala datorn finns ett program som heter ”KODI” som kan användas för att överföra alla bilder och videoinnehåll till TV:n via WiFi. Beroende på modell kräver detta en Amazon Fire TV-sticka eller Apple TV. KODI uppstod från mediaspelarens programvara XBMC.

Vad är XBMC?

XBMC är den ursprungliga mediaspelaren för Microsoft Xbox 360. Följaktligen är den kompatibel med Windows Vista och Windows 7. Bilder och videor kunde visas på konsolen via Windows Media Center utan användning av kablar eller externa lagringsmedia. Sändningen skedde via det lokala datornätverket.

För detta måste de enskilda uppgifterna cachelagras i Media Center. Tekniken som användes låg till grund för utvecklingen av KODI Teamet bakom XBMC splittrades från Microsoft och det ursprungliga konceptet utökades sedan, vilket resulterade i dagens streamingtjänst KODI.

Hur fungerar XBMC?

XBMC drar fördel av ett lokalt datornätverk, vilket möjliggör snabb dataöverföring. För detta ändamål lagras uppgifterna i en motsvarande mapp på datorn. Dessa plockas sedan upp via XBMC och spelas upp på målenheten via WLAN. För detta krävs en intakt internetanslutning, annars kan de enskilda videorna inte överföras.

Kvaliteten anpassar sig till originalformatet. Om skärmen inte kan spela upp formatet kommer upplösningen att skalas ner. De individuella funktionerna i XBMC kan utökas med många plugins. Några av dessa kommer att skickas in senare av ett stort community.

Vad kan XBMC användas till?

XBMC kan användas på alla nuvarande operativsystem såsom Windows, Android, iOS och Linux. Detta gör det möjligt att koppla upp mediadatabasen via olika plattformar, men dessa måste ligga i samma WLAN. De enskilda videoformaten kan utökas via plugins och ett stort antal olika videor kan spelas upp.

Utveckling fortsätter att uppmuntras, så varje plattform är alltid uppdaterad. Medan mediabiblioteket på Microsoft Xbox 360 bara fungerade med ett fåtal format och datorer, är de möjligheter som följer av XBMC av olika karaktär och kan alltid utökas.

Sammanfattning: XBMC mediaspelare

Slutligen, de viktigaste fakta om mediaspelaren i ett nötskal:

  • Den tidigare mediaspelaren på Xbox 360 är nu känd under namnet ” KODI”.
  • Det gör att privat videoinnehåll kan streamas på många olika enheter inom dina egna fyra väggar.
  • Den kan användas med valfritt antal operativsystem, såsom Windows, Linux, Android och iOS.
  • Med hjälp av plugins, som kan skickas in av användaren när som helst, är olika videoformat kompatibla, vilket resulterar i nästan oändliga möjligheter till expansion.

Relaterat