Android TV – Enklare Streaming med Röststyrning

Android TV är en multimediaplattform och den direkta efterföljaren till tjänsten Google TV som presenterades av Google 2014. Det interaktiva operativsystemet för Android TV låter användaren söka efter filmer via röststyrning och sedan streama dem på befintliga enheter som surfplattor, smartphones eller tv-apparater.

Dessutom kan tjänsten användas för att spela spel från Google Play Store. Det mobila och innovativa operativsystemet ska möjliggöra en interaktiv tv-upplevelse genom användargränssnittet speciellt anpassat för tv:n. Android TV distribueras redan som standard på nya TV-apparater från olika märken.

Men användare av äldre tv-apparater behöver inte heller nödvändigtvis klara sig utan Android TV. Med Android TV Box kan Android TV även användas med tv-apparater vars programvara ännu inte är utrustad med operativsystemet.

Vad har Android TV att erbjuda?

Leverantörer av streaming-tjänster eller leverantörer av olika set-top-boxar är inget nytt längre. Med Android TV-användargränssnittet eller Android Box vågar man dock ett innovativt steg. Användargränssnittet eller boxen ger användaren tillgång till olika databaser som YouTube, Google Music eller Netflix. Åtkomst sker via respektive Android TV-app.

Efter en tids användning lär sig systemet användarens preferenser och anpassar dem i form av personliga rekommendationer som sedan visas direkt på startsidan. Tack vare den integrerade röststyrningen är användargränssnittet också mycket enklare att använda än hos andra tjänsteleverantörer inom detta område.

Vilka enheter erbjuder Android TV hittills?

Om användaren inte är intresserad av att köpa Android TV Box, antingen för att han redan äger flera boxar från andra tillverkare, eller om han vill ha funktionen implementerad direkt i sin TV, så borde TV:n redan ha Android TV användargränssnitt som standard.

Än så länge finns det redan ett antal tillverkare som utrustar sina tv-apparater med Android-tjänsten som standard, bland annat Sony, Sharp och Phillips. Beroende på enhet är det givetvis nödvändigt att kontrollera om Full HD- eller 4K-funktionalitet är tillgänglig. Som ett alternativ till detta erbjuder både Nvidia Shield TV Box och Xiaomi Mi Box genomförbara alternativ för att njuta av 4K-kvalitet.

Relaterat

  • Livestreama betting

  • Livestreaming av casinon

  • Vad är QLED TV? TV Med Knivskarpa HDR-Bilder